In veel sectoren heerst momenteel personeelstekort. Het is niet alleen heel lastig om nieuwe medewerkers te vinden, maar ook om deze in dienst te houden. Daarom is het belangrijker dan ooit om meer aandacht te besteden aan het welzijn binnen het bedrijf. Als werknemers gelukkiger zijn op het werk, zijn ze immers trouwer aan het bedrijf, melden ze zich minder vaak ziek en staan ze ook sneller voor elkaar klaar in tijden van nood. Het welzijn is dan ook van grote invloed op de productiviteit en het wel en wee binnen het bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat werknemers zich echt fijner zullen voelen op hun werkplek? Hieronder geven we drie essentiële tips.

1. Investeer in een schone werkomgeving

Wist je dat binnen veel bedrijven het ziekteverzuim wel erg hoog ligt? Dit levert heel wat logistieke problemen op. De boosdoener? De eigen omgeving. Wanneer er te weinig op de hygiëne wordt gelet, kan dit grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Bacteriën en virussen gaan als een lopend vuurtje door het bedrijf. Hierdoor pakt iedereen telkens weer iets nieuws op. Zeker gedurende de wintermaanden is dit duidelijk zichtbaar. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van jouw medewerkers. In elk geval tijdens werkuren. Daarom is het een goed idee om te investeren in professioneel schoonmaakbedrijf CSU.

Een schoonmaakbedrijf dat innovatieve oplossingen gebruikt om snel en grondig te reinigen. Hierbij staat de hygiëne altijd op de eerste plek. Het grote voordeel van een professioneel schoonmaakbedrijf is dat je er hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Je weet zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan en je dus ook een veilige werkomgeving kunt bieden.

 

Het inschakelen van een schoonmaakbedrijf in Amsterdam draagt niet alleen bij aan de veiligheid, maar ook aan jouw reputatie. Als medewerkers en klanten zien dat je extra investeert in de hygiëne, dan toont dit dat het je echt uitmaakt.

2. Bied meer doorgroeimogelijkheden

Met name jonge medewerkers zullen ook denken aan de toekomst. Bijna niemand ziet het zitten om altijd dezelfde functie te vervullen. Ze zien ook graag toekomst in hun werk. Zijn er bijvoorbeeld doorgroeimogelijkheden? Het is belangrijk om vanaf het begin duidelijk te communiceren naar jouw medewerkers wat er mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen die gevolgd kunnen worden. Door het bieden van doorgroeimogelijkheden en verdere ontwikkeling, vergroot je de loyaliteit van jouw werknemers richting het bedrijf.

3. Blijf praten

In grote bedrijven zien we vaak dat er weinig persoonlijk contact is tussen de directie en de medewerkers. Hierdoor worden ook mogelijke problemen minder snel opgemerkt. Het is heel belangrijk om als werkgever dicht bij jouw medewerkers te blijven staan en de vinger aan de pols te houden. Zonder deze mensen kan het bedrijf simpelweg niet functioneren. Luister daarom goed naar mogelijke feedback, neem ze serieus en onderneem indien nodig stappen.