Of je nou net begint of al enorm succesvol bent, elk bedrijf houdt data en statistieken bij om zo de bedrijfsprestaties en de performance te meten. Als je dit als bedrijf zijnde niet zou doen weet je ook niet of je iets goed doet of juist niet. Je hebt deze data dus gewoon nodig om te kunnen doorgroeien. Veel bedrijven gebruiken hiervoor de zogeheten KPI-koppelingen. Dit is een software waardoor je alle data binnen een bedrijf binnen één software kunt terugvinden en dus niet door 10 verschillende programma’s hoeft te zoeken. Bij zo’n KPI-koppeling hoort ook een dashboard. In deze tekst geven wij je een aantal tips hoe je dit dashboard zo efficiënt mogelijk kunt inrichten.

 

Waar moet je op letten?

Als eerst is het belangrijk dat je de juiste kpi’s selecteert. Er zijn erg veel verschillende koppelingen ontworpen voor diverse soorten software. Dit zorgt ervoor dat er voor vrijwel elk bedrijf een passende koppeling is. Wel is het dan erg belangrijk dat je de juiste koppeling kiest die aansluiten op jouw programma’s. Maak je hier een fout in dan kun je onjuiste of zelfs geen data verkrijgen. Daarnaast is het belangrijk dat je betrouwbare data beschikt. Je moet namelijk met alle zekerheid kunnen rekenen en inspelen op de cijfers die je binnenkrijgt. Nadat je alle koppelingen hebt ingesteld wordt alle data doorgestuurd en opgeslagen in een datawarehouse. Vanuit deze opslagplaats kun je dus alle cijfers doorzien. Het is dan ook mogelijk om alle data te koppelen aan het kpi dashboard. Zorg ervoor dat je dit dashboard zorgvuldig en overzichtelijk inricht zodat je efficiënt te werk kunt gaan. Nadat je alles hebt ingesteld en aan de gang bent gegaan met alle tools binnen het dashboard is het belangrijk dat je dit even zelf gaat testen. Kijk hierna nog even wat beter kan of dat het gewoon erg goed in elkaar is gezet. Als je dan eenmaal tevreden bent met de inrichting kun je het dashboard delen binnen het bedrijf of team.

 

Kan ik dit ook uitbesteden?

Het kan wellicht erg ingewikkeld zijn om zo’n kpi koppeling op de juiste manier in te stellen. Er staan daarom ook genoeg filmpjes op het internet waarbij exact wordt uitgelegd hoe je hiermee te werk moet gaan. Mocht je het hierna alsnog willen uitbesteden doordat je bijvoorbeeld je tijd liever elders aan besteed, dan kun je het altijd uitbesteden. Kpisolutions is zeker een aanrader en kunnen jou ondersteunen op het gebied van koppelingen.

gratis Vrouw Zittend Naast Tafel Tijdens Het Gebruik Van Ipad Stockfoto