De bitcoin koers is natuurlijk erg schommelend en het kan zomaar zijn dat je ineens erg veel geld hebt staan, maar hoe bewaar je dit nou goed? Lees hier hoe je je bitcoins veilig bewaard.

Geen fysieke munten

Een ding scheelt bitcoins zijn geen fysieke munten, die je moet bewaren in huis in of in je portomonnee. De bitcoin is een digitale munt, die je dus niet fysiek kunt vasthouden. Je kunt het dus niet kwijtraken in huis of op straat. Dit is ook een van de redenen dat mensen bitcoin zo fijn vinden. Zo hebben ze meer privac over hun geld en zijn er geen derden bij betrokken.

Goede inloggegevens verzinnen

Bitcoin kopen? Natuurlijk moet je een account maken om de bitcoins te kopen en weer te verkopen. Voor dit account maak je dus je eigen wachtwoord. Wees hierin een beetje origineel, zodat mensen dit niet kunnen hacken. Dit geld eigenlijk voor alle onlinewebsite, maar aangezien ze nu direct bij je investeringen kunnen zou ik voor een goed wachtwoord zorgen. Zorg er ook voor dat je deze ergens onthoudt.

Bewaar ze in je wallet

Voor de bitcoins kun je ook een speciale wallet aanmaken. Je kent misschien de wallet wel van een iphone, hier kun je ook je betaalpas inzetten en daarmee betalen. Dit geld ook een beetje voor de bitcoin. Het enige verschil is dat je er niet mee bij een geld of pinautomaat mee kan betalen. Je kunt het echt alleen gebruiken bij online aankopen. Je kunt het dus wel in 1 app bewaren, zodat je een snel en makkelijk overzicht hebt voor jezelf.

Verander je wachtwoord

Dit heb je vast vaker gehoord, maar het blijft het belangrijkste wat er is. Ik adviseer om minstens één keer in de zes maanden je wachtwoord aan te passen. Zo wordt het voor hackers een stuk moeilijker om in je account te kopen. Het is zo gedaan en het is een stuk veiliger. Dit geeft je dan ook weer direct een rustig gevoel.

Met digitaal geld kun je het dus niet verliezen op straat, maar zorg dan ook voor een goede veiligheid.