Waar in het verleden vooral vrouwen ervoor kozen om parttime te gaan werken, zien we dit ook bij steeds meer mannen gebeuren. Niet zo gek natuurlijk, want de verschillen tussen mannen en vrouwen zoals we deze tot enkele jaren geleden kende, die is natuurlijk volledig verdwenen. We zien daarom dus ook steeds vaker dat mannen de keuze maken om een dag minder in de week te gaan werken, zodat ze bijvoorbeeld de kinderen naar school kunnen doen of wanneer ze nog klein zijn een dagje kunnen oppassen. Zoals je kunt zien, zijn er tal van voordelen te bedenken, waarom je parttime zou gaan werken. Om je een idee te geven, hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. Dus twijfel jij over het feit of je full- of parttime wilt gaan werken, dan is het goed om deze voordelen voor jezelf goed door te lezen.

Wat is parttime werken

Wanneer je de verschillende vacatures rotterdam met elkaar vergelijk op sites zoals https://www.wr.nl/, dan zal je al snel zien dat het woordje parttime met enige regelmaat naar voren komt. Waar we vaak wel weten wat het inhoud om fulltime te werken, blijkt de term parttime toch vaak nog een wat lastiger verhaal. Parttime werken in in principe niets meer dan een deel van de week werken. Dit is vaak 16, 20, 24, 28 of 32 uur. Vooral vrouwen met jonge kinderen kiezen ervoor om een dag of vaak twee minder te gaan werken. Zo kunnen ze die dagen op de kinderen passen en kunnen ze de overige dagen naar de oppas of opvang. De vaders kiezen vaak voor een dagje minder, dit is overigens met de nieuwe regeling van 10 weken verlof ook prima op te vangen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je die dag 70 procent van het salaris krijgt. Echter is dit prima te doen, aangezien je deze dag geen opvang nodig hebt.

Mentaal sterker

Steeds meer vacatures rotterdam die we zien wordt gezocht naar parttime mensen. Niet voor niets, aangezien een fulltime werkweek van 36, 38 of zelfs 40 uur voor velen simpelweg te veel is. Het grote voordeel wat je hebt, is dat je met parttime werken altijd minimaal een dag extra vrij bent. Wel zo lekker, te bedenken dat je anders 5 dagen werkt en er maar 2 vrij bent. Financieel gezien is het natuurlijk een ander verhaal. Het kan heel goed zijn dat je wel graag een dagje minder wilt werken, maar dit simpelweg niet kunt omdat er rekeningen betaald moeten worden. Hierdoor ervaar je veel meer stress, waardoor de kans op een burn-out ontzettend groot wordt. Luister daarom ook ten alle tijde naar je lichaam en voel je niet te groot om aan te geven dat je liever een dagje minder wilt werken.