Tegenwoordig kun je online op ontzettend veel verschillende manieren betalen. De meest populaire betaalmethode in Nederland is iDEAL. Iedereen kent deze manier van betalen wel en meer dan 10 miljoen Nederlanders maken er gebruik van. Heb je zelf een eigen webshop, dan is het dus essentieel dat je deze betaalmethode aanbiedt. Dit geldt ook voor als je een verhuurwebshop hebt. Voor verhuurders zijn er namelijk nog wat extra specifieke voordelen die iDEAL te bieden heeft. In dit artikel lees je er alles over.

Algemene voordelen van iDEAL op je webshop

Wat voor webshop je ook hebt, het is altijd verstandig om iDEAL aan te bieden als betaalmethode. Waarom dat zo is:

  • Elke bank in Nederland ondersteunt iDEAL. In principe is het dus voor iedere Nederlander mogelijk om via deze betaalmethode af te rekenen.
  • iDEAL is erg goedkoop, omdat de transactiekosten erg laag zijn. Zo blijft er voor jou dus meer winst over.
  • Een iDEAL integratie op je webwinkel zorgt voor een hoger conversiepercentage. Omdat iDEAL zo bekend is, vertrouwen klanten er meer op dan op iedere andere betaalmethode. Daardoor haken ze vrijwel nooit af tijdens het bestelproces.

Voordelen van iDEAL voor verhuurbedrijven

Als eigenaar van een verhuurbedrijf zitten er nog wat extra voordelen aan het aanbieden van iDEAL op je verhuurwebshop.

  • iDEAL is goed voor je cashflow. Verhuurbedrijven werken vaak nog met facturen. Zo kan het zijn dat je als attractieverhuurbedrijf zomers zo’n 40.000 euro aan facturen open hebt staan. Laat je je klanten direct afrekenen via iDEAL, dan voorkom je deze situatie.
  • Je staat daarnaast sterker bij annuleringen. Het nadeel van spullen verhuren is dat je ze maar één keer tegelijk kunt verhuren. Annuleert een klant dus op het laatste moment zijn bestelling, dan is het vrijwel onmogelijk om de betreffende producten voor dezelfde periode opnieuw te verhuren. Heeft een klant al via iDEAL betaald, dan zal een klant nooit zo lang wachten met annuleren, omdat de kans dan kleiner is dat hij zijn geld terugkrijgt.

Ga je als verhuurbedrijf dus investeren in een webshop, dan is het belangrijk dat je online verhuursoftware kiest met een iDEAL integratie. Zowel voor jou als voor je klanten!